Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Τα χαρακτηριστικά των ζώων - Γλώσσα Ενότητα 4














Μπουλντόγκ

ΡΑΤΣΑ: Αγγλικό Μπουλντόγκ.
ΚΑΤΑΓΩΓΗ: Μεγάλη Βρετανία.
ΙΣΤΟΡΙΑ: Το Μπουλντόγκ κατάγεται από το αρχαίο ασιατικό Μαστίφ, σκυλί αγώνων που ήρθε στη Μεγάλη Βρετανία από τους Φοίνικες θαλασσοπόρους. Χρησιμοποιήθηκε για να παλεύει με τον ταύρο, τις αρκούδες και τα λιοντάρια. Όταν οι κυνομαχίες τέθηκαν εκτός νόμου κινδύνευσε με εξαφάνιση αλλά ορισμένοι εκτροφείς, με την επιμονή τους, κατόρθωσαν να επιβιώσει και σήμερα να είναι αγαπημένο οικογενειακό κατοικίδιο.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Είναι ένα κοντόχοντρο σκυλί με κοντά και στραβά πόδια, τεράστιο κεφάλι, ίσιο πρόσωπο, με το κάτω σαγόνι να προεξέχει και χαλαρά ζαρωμένο δέρμα. Ζυγίζει από 22 μέχρι 25 κιλά και το ύψος του κυμαίνεται από 30 μέχρι 40 εκ. Το τρίχωμά του είναι πυκνό, ίσιο, κοντό, στιλπνό και λείο. Το χρώμα του τριχώματος μπορεί να είναι λευκό, καφέ με κόκκινες κηλίδες, κόκκινο, φαιοκίτρινο, σκούρο καφέ, ή οποιαδήποτε από αυτά τα χρώματα σε λευκή βάση.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ: Παρά την μοχθηρή εμφάνισή του είναι από την φύση του ευγενικό, τρυφερό και στοργικό. Είναι σκληραγωγημένο, θαρραλέο, πολύ καλός σύντροφος για τα παιδιά και δημιουργεί ισχυρό δεσμό με τον ιδιοκτήτη. Έχει ανάγκη την ανθρώπινη επαφή για να είναι ευτυχισμένο. Συνυπάρχει με άλλα κατοικίδια που έχει μεγαλώσει μαζί τους, αλλά μπορεί να εκφοβίσει τα ξένα σκυλιά. Η εκπαίδευσή του πρέπει να γίνεται σε σταθερή βάση, με υπομονή, με συνέπεια και να είμαστε δίκαιοι μαζί του.
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΟΥ ΜΠΟΥΛΝΤΟΓΚ: Το κοντό τρίχωμα χρειάζεται περιστασιακά μόνο βούρτσισμα αλλά το ζαρωμένο του δέρμα χρειάζεται συχνή περιποίηση για να αποφευχθούν δερματικές παθήσεις και το πρόσωπο πρέπει να καθαρίζεται καθημερινά λόγω υπερβολικών σάλιων. Είναι πολύ κτητικό σε σχέση με την τροφή του και δεν πρέπει να το ταΐζετε παρουσία άλλων σκύλων ή μικρών παιδιών. Μπορεί να παρουσιάσει αναπνευστικά προβλήματα, δερματοπάθειες, χαμηλή όραση και προβλήματα σε ισχία και γόνατα. Δεν αντέχει την κακοκαιρία και υποφέρει από θερμοπληξία εάν δεν το προσέχετε ιδιαίτερα.

ΚΛΙΚ στην εικόνα


Επίθετα σε -ής, -ιά, -ί